Як політики дотримуються коаліційної угоди? Децентралізація

Читать на русском

Децентралізація влади в Україні виявилася не лише однією з найбільш суперечливих реформ чинної влади, але й одним із найскладніших пунктів коаліційної угоди. Незважаючи на те, що закони, котрі регламентують передачу повноважень на місця, поступово ухвалюються, норми, передбачені реформою, все ще викликають у членів коаліції багато запитань, а самій децентралізації як пункту коаліційної угоди ще дуже далеко до завершення.

«Слово і Діло» проаналізувало зобов’язання, які брала на себе влада в цьому питанні й поділило їх на такі напрями: розподіл повноважень, ресурсне забезпечення місцевого самоврядування, формування самодостатніх громад та територіальна організація влади на місцях. Загалом за цими напрямками виконано лише 25% обіцянок. 25% поки мають статус «в процесі», а от половина – вже провалені.

Дещо кращі справи у членів коаліції з реформою публічного адміністрування. Зміна принципів роботи усіх рівнів виконавчої влади наразі здійснена лише на 12,5, однак статус «не виконано» мають також тільки 12,5% зобов’язань. Решта пунктів реформи – 75% – ще мають шанс на виконання.

Детальніше – в інфографіці «Слова і Діла» нижче.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: