Як політики дотримуються коаліційної угоди? Антикорупційний блок

Читать на русском

У той час, як з боку різних учасників коаліції лунають постійні звинувачення в недотриманні умов коаліційної угоди, а сама парламентська більшість уже де-факто не існує, «Слово і Діло» вирішило дослідити, чого все ж таки вдалося досягти політикам за цей час.

Наразі об’єктом аналізу «Слова і Діла» є антикорупційний блок коаліційної угоди. До уваги були взяті реформи, заплановані на 2014-2015 роки, коли парламентська більшість іще була дієздатною. Як не дивно, тут рівень виконання зобов’язань надзвичайно високий – за кожним пунктом робота або ведеться, або вже завершена.

Так, наприклад, у передбачений угодою термін запрацювали Національне антикорупційне бюро та Нацагентство з питань запобігання корупції, були внесені зміни до виборчого та земельного законодавства, спрощений доступ до публічної інформації та зменшена кількість бюрократичних процедур.

Найслабшою ланкою наразі є ліквідація корупційних схем на державних підприємствах. Робота в цьому напрямку ніби й ведеться, однак про якісь помітні результати говорити поки зарано.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: