Гонтарева попросила депутатів розглянути закон про фінансову реструктуризацію

Читать на русском
У Нацбанку сподіваються, що народні депутати проголосують за законопроект про фінансову реструктуризацію.

Верховна Рада України має розглянути законопроект №3555 «Про фінансову реструктуризацію», який запроваджує механізм фінансової реструктуризації підприємств-боржників.

Надію на ухвалення цього законопроекту представники НБУ висловили на своїй сторінці в Facebook, пише «Слово і Діло».

«Це дуже важливий законопроект, на ухвалення якого чекають як представники бізнесу, так і банківське співтовариство», – йдеться в повідомленні.

У Нацбанку сподіваються, що новий механізм реструктуризації стане «важливим інструментом врегулювання ситуації з проблемними кредитами банків, допоможе оздоровити банківську систему, сприяти відновленню платоспроможності підприємств, збереженню робочих місць і сплаті податків до Бюджету».

Експерт: схема НБУ для відновлення банківського кредитування безнадійнаСпеціаліст поділився міркуваннями щодо інформації про те, що з середини 2016 року стане можливим відновлення банківського кредитування.

«Завдяки цьому банки зможуть зменшити кількість проблемних кредитів і спрямувати кошти на кредитування економіки», – впевнені в НБУ.

У Нацбанку сподіваються, що народні депутати проголосують за законопроект про фінансову реструктуризацію.
Джерело: Facebook

У Нацбанку також зазначили, що ухвалення цього законопроекту дозволить виконати зобов'язання України перед МВФ.

Нагадаємо, на початку нинішнього року Національний банк України прийняв рішення розділити банки на чотири групи за новими критеріями, а не на дві (за розміром активів), як це було раніше.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: