Чубаров пропонує включити Крим у Мінські домовленості

Читать на русском
На думку Рефата Чубарова, Крим повинен стати таким же предметом обговорення на міжнародному рівні, як і Донбас.
Рефат Чубаров

Народний депутат України та голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вважає, що питання деокупації Криму повинно обговорюватися в рамки Мінських домовленостей.

Про це з посиланням на ZN.UA, пише «Слово і Діло».

На думку політика, Мінський процес повинен бути розширений також питанням деокупації Криму, оскільки предметом обговорення є не тільки встановлення миру на Донбасі, а й територіальна цілісність України.

Україна не збирається поновлювати перемовини щодо постачання електроенергії до КримуКабінет міністрів України не має намірів поновлювати електропостачання анексованого Росією Криму.

«Буквально тиждень тому деякі наші партнери говорили: «Ми не можемо йти від наших обіцянок». Я сказав, що це жодною мірою не є відхід від обіцянок. Ми беремо Мінські домовленості, а там говориться про територіальну цілісність України. Тут питання інтерпретації. Ми наситилися за два роки інтерпретаціями пана Путіна. Давайте вже не будемо нікого обманювати. Ми вважаємо, що в питанні відновлення територіальної цілісності України, закріпленої Мінськими домовленостями, є і деокупація Криму», – заявив Чубаров.

Він також додав, що ідею створення міжнародного майданчика для переговорів щодо повернення Криму Меджліс обговорює ще з літа 2015 року.

Додамо, що раніше Президент України Петро Порошенко вже говорив, що питання деокупації півострова буде вирішуватися дипломатичним шляхом.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: