Яценюк дослухався до Порошенка: уряд легалізує торгову блокаду Криму

Читать на русском
Кабінет міністрів України сьогодні ухвалить рішення про обмеження товарообороту з тимчасово окупованим Кримом.

Кабінет міністрів України сьогодні ухвалить рішення про обмеження товарообороту з тимчасово окупованим Кримом.

Про це, відкриваючи засідання уряду, заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, пише «Слово і Діло».

«Надзвичайно важливе рішення уряду щодо обмеження постачання продукції, робіт, товарів і послуг до АР Крим, яка є українською територією й тимчасово окупована Росією, і відповідно з території Криму», – заявив прем’єр.

Відомо, що рішення вступить у дію за 30 днів з моменту ухвалення.

За словами Яценюка, обмеження накладені будуть на всі товари та послуги за всіма митними режимами – за винятком особистих речей громадян, деяких продуктів харчування та гуманітарної допомоги.

Рефат ЧубаровГолова Меджлісу кримсько-татарського народу
Чубаров запевнив, що енергетична блокада Криму відновиться через 2 тижніСказано 9 грудня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Забороняються поставки робіт, товарів і послуг за всіма митними режимами з тимчасово окупованої території на іншу територію України та/або з іншої території на тимчасово окуповану територію. За винятком особистих речей громадян, соціально значущих продуктів харчування та гуманітарної допомоги», – уточнив голова уряду.

Яценюк також уточнив, що рішення про офіційне припинення електропостачання на півострів може ухвалити лише Рада нацбезпеки та оборони.

Нагадаємо, 23 листопада стало відомо про те, що Президент звернувся до прем’єр-міністра з пропозицією офіційно припинити товарообіг з окупованим Кримом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: