Порошенко і Дуда обговорили міжнародний механізм деокупації Криму

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко обговорив з президентом Польщі питання деокупації Криму та санкцій проти Росії.

Президент України Петро Порошенко обговорив з президентом Польщі Анджеєм Дудою питання деокупації Криму та санкцій проти Росії.

Про це у Twitter написав прес-секретар Президента Святослав Цеголко, передає «Слово і Діло».

Польський план порятунку: що зміниться для України з приходом Дуди? ЕкспертиФахівці поділилися міркуваннями щодо того, що зміниться для України з призначенням нового президента Польщі та чи здатен Анджей Дуда допомогти врегулювати ситуацію.

«Україна та Польща обговорили міжнародний механізм деокупації Криму. Варшава підтримує продовження санкцій проти Росії за окупацію Криму і Донбасу», – сказав Цеголко.

За його словами, Анджей Дуда пообіцяв надати консультативну допомогу українським експортерам продукції в ЄС. А між двома країнами на кордоні обладнають спільні пункти переходів.

«Уряд Польщі надасть Україні 100 млн євро для створення спільних пунктів пропуску на кордоні», – заявив Петро Порошенко.

Також Цеголко заявив, що два президенти засудили «Північний потік-2» й назвали його політичним проектом. А Дуда наголосив на тому, що Росія повинна в повному обсязі виконати Мінські домовленості.

Нагадаємо, раніше президент Польщі Анджей Дуда наголосив на важливості того, щоб конфлікт на Донбасі не був заморожений, а Мінські домовленості були виконані в повному обсязі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: