Експерт: конфлікт Тетерука з Кужель – черговий привід розколоти коаліцію

Читать на русском
Валентин Гладкихполітичний експерт

Вірогідність побачити нового премєр-міністра та переформатувати уряд вища, ніж утворити нову коаліцію.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт аналітичної групи «Левіафан» Валентин Гладких, аналізуючи конфлікт, який виник між нардепами Тетеруком та Кужель, та ймовірний розкол коаліції.

«Коаліційна криза існує вже давно й річ тут не в ударі пляшкою. Це просто ще один формальний привід розхитати ситуацію, розколоти коаліцію й спричинити дострокові парламентські вибори. Але причина не в ударі. Причина лише в суперечках між членами коаліції. А причина такої ситуації – намагання «БПП» і «НФ» нав'язувати свою волю іншим та розглядати всіх інших як молодших партнерів. Вони вважають, що коаліція – це їхнє приватне підприємство, а всі інші – мінорітарії», – розповідає експерт.

Щодо нової коаліції, то політолог вважає, що навряд чи «БПП» ризикне «узаконювати» свої відносини з «Опозиційним блоком».

Юлія ТимошенкоНародний депутат України
Тимошенко запевнила, що фракція "Батьківщина" залишатиметься в коаліціїСказано 26 лютого 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Навряд чи вдасться офіційно розвалити коаліцію та створити нову», – підкреслює Гладких.

«Ця коаліція та ВР цього скликання «помруть» саме в такому форматі. Нову коаліцію у ВР ми, скоріш за все, не побачимо. Вірогідність побачити нового прем'єр-міністра з цим складом коаліції значно більша, ніж вірогідність побачити нову коаліцію. В принципі, можна знайти аргументи, якусь логіку, щоб переконати й переформатувати цей склад уряду на чолі з Яценюком. Можна знайти аргументи та домовитися», – припускає Валентин Гладких.

Нагадаємо, 3 листопада між Олександрою Кужель та Андрієм Тетеруком під час виступу останнього з трибуни Верховної Ради виник конфлікт. У прес-службі «Батьківщини» стверджують, що Тетерук вдарив Кужель скляною пляшкою по голові й вимагають позбавити його депутатського мандата.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: