У «БПП» планують провести амністію бойовиків за хорватським сценарієм

Читать на русском
Фракція «Блоку Петра Порошенка» планує використовувати хорватську модель амністії для сепаратистів Донбасу.
Ігор Кононенко

Фракція «Блоку Петра Порошенка» планує використовувати хорватську модель амністії для сепаратистів Донбасу.

Про це повідомив перший заступник фракції Ігор Кононенко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Є досвід Хорватії, коли амністія проходила 11 років. Ми, можливо, плануємо йти цим шляхом», – заявив він.

Поки Україна відводить озброєння, бойовики це роблять лише на словах – спікер АПУкраїнська сторона почала відведення озброєнь калібром менше 100 мм, у той час, як відповідні кроки представників бойовиків на Донбасі поки документально не зафіксовані.

Також Коненко нагадав, що амністії всіх і кожного не буде. Українські суди розглядатимуть справи всіх сепаратистів і тих, хто причетний до вбивств, амністувати не будуть. «Кожна персона, кожен злочинець, кожна справа буде розглянута судом, і вже після цього суд прийме рішення щодо кожної конкретної людини», – наголосив він.

Крім того, за словами Кононенка, питання про особливості проведення виборів на Донбасі буде розглянуто лише після виконання ключових умов: роззброєння, допуску українських ЗМІ та партій до виборів на окупованих територіях.

Нагадаємо, з 3 жовтня було запущено процес відведення озброєнь калібром до 100 мм і танків від лінії розмежування. Відведення озброєнь стартувало з Луганської області і вже вчора, за словами представників ОБСЄ, бойовики відвели перші 50 танків.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: