Поки Україна відводить озброєння, бойовики це роблять лише на словах – спікер АП

Читать на русском
Українська сторона почала відведення озброєнь калібром менше 100 мм, у той час, як відповідні кроки представників бойовиків на Донбасі поки документально не зафіксовані.

Українська сторона почала відведення озброєнь калібром менше 100 мм, у той час, як відповідні кроки представників бойовиків на Донбасі поки документально не зафіксовані.

Про це повідомив речник Адміністрації Президента Андрій Лисенко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«За рішенням Президента України з 3 жовтня, тобто сьогодні, розпочався практичний етап відводу від лінії розмежування озброєнь і техніки, у тому числі танків, на відстань 15 км», – заявив Лисенко.

Разом з тим, представник Адміністрації Президента уточнив, що заяви протилежного боку про такі ж кроки поки що поспішні.

«Україна є відповідальною й досить швидко виконує все, що взяла на себе у вигляді зобов'язань на міжнародному рівні. Ми очікуємо такої ж роботи від бойовиків, які вже поспішили розповісти, що вже почався рух якоїсь танкової колони. Адже ніхто не знає, куди вона пішла, в якій кількості, які номери, і у міжнародних спостерігачів практично нульова інформація про рух і майданчиках, де це буде знаходитися», – прокоментував інформацію спікер АП.

Сили АТО залишаються готовими до контрудару на Донбасі – ТурчиновСили антитерористичної операції дотримуються домовленостей щодо відведення зброї, однак позиції для відведення обираються таким чином, щоб мати можливість швидко завдати контрудару за умови атаки бойовиків на Донбасі.

Андрій Лисенко зазначив, що на даний момент перемир'я на Донбасі дотримується зразково, поранених і загиблих за минулу добу в зоні АТО немає.

Нагадаємо, вчора в Парижі відбулися переговори «нормандської четвірки» в результаті яких лідери Франції, Німеччини, України та Росії домовилися про черговий етап врегулювання конфлікту на сході України.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: