Карта АТО: ситуація на сході України станом на 23 вересня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 23 вересня 2015 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Минула доба не пройшла повністю спокійно. Якщо з опівночі і майже до 18:00 незаконні збройні формування дотримувалися перемир’я, то ввечері українські позицій на Артемівському напрямку знову обстрілювали.

Так, близько 18:00 і 19:00 під вогонь снайперів, стрілецької зброї і гранатометів ворога потрапили наші опорні пункти у Майорську. Також зі стрілецької зброї майже о 19:00 бойовики вели вогонь по українських позиціях у Зайцевому. А о 18:55, 21:40 та 22:30 противник обстріляв опорні пункти сил АТО в Лозовому зі стрілецької зброї. Крім того, близько 23:00, найманці з гранатометів били по українських підрозділах у селищі Луганське.

На Луганському напрямку о 22:30 бойовики також застосовували гранатомет неподалік Сокільників.

Близько 18:00 на окупованій території найманці вели інтенсивний вогонь зі стрілецької зброї неподалік лінії розмежування в напрямку селища Зайцеве. А о 18:40 автоматичний гранатомет бойовиків працював у районі населеного пункту Луганське. 30 гранат, випущених бойовиками, лягли за 300 метрів від наших позицій.

Незважаючи на цинічне намагання противника втягнути сили АТО у активне збройне протистояння, українські бійці, суворо дотримуючись мирних домовленостей, вогонь у відповідь не відкривали.

Загалом упродовж минулої доби незаконні збройні формування 9 разів порушили перемир’я.

Сьогодні, 23 вересня, з опівночі і до 6 ранку у зоні АТО випадків застосування зброї не було.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: