Виборча кампанія Курячого в Дніпроперовську може вибити Філатова з боротьби за крісло мера

Читать на русском
Максим Курячий

Активна виборча кампанія нардепа Максима Курячого у Дніпропетровську може призвести до того, що в другому турі виборів мера міста опиниться пара Вілкул-Краснов.

Таку думку журналістам «Слова і Діла» в рамках спецпроекту «ОБРАНІ» висловив політичний експерт Андрій Золотарьов.

На його думку, вибори мера в Дніпропетровську справді ризикують стати найжорсткішими та найбруднішими порівняно з іншими містами.

«Фактично в місті може повторитися – тільки в більш масштабних і жорстких формах – сценарій чернігівських виборів. Це диктується боротьбою двух потужних команд: Олександра Вілкула та Бориса Філатова. Якщо дивитися у дзеркало соціології (результати опитування центру «Соціо» – ред.), то на першу декаду вересня розклад сил виглядав наступним чином. Серед кандидатів у мери лідирує Олександр Вілкул з 27% підтримки, далі – Борис Філатов із 13,8% та Загід Краснов із 12%. Фактично ця трійка поділила між собою весь активний електорат міста», – говорить спеціаліст.

Філатов будуватиме виборчу кампанію під гаслом «Не здамо Дніпро!» – експертУ рамках спецпроекту «ОБРАНІ» політолог поділився міркуваннями щодо передвиборчої кампанії у Дніпропетровську та проаналізував шанси головних претендентів на посаду мера: Олександра Вілкула та Бориса Філатова.

Однак, за словами Золотарьова, в момент, коли проводилась соціологія, до виборчих перегонів долучився ще один кандидат – народний депутат від «БПП» Максим Курячий. Саме його кампанія здатна вплинути на баланс сил, переконаний експерт.

«Його активність може призвести до того що в другому турі опиниться пара Вілкул-Краснов. Адже для команди Президента вкрай важливо забезпечити пристойний результат для кандидата, який ії представляє. Відтак, за умови, що Курячий буде грати на електоральному полі Філатова, зрозуміло, як цей фактор відіб'ється на позиціях представника «УКРОПа», – переконує політолог.

За інформацією Золотарьова, кампанія Вілкула базується на аргументах реальних справ – того, що він зробив як губернатор області у 2010-2012 рр., але головним його недоліком в очах виборців є ототожнення з командою Віктора Януковича та «Партії регіонів». Філатов же у свою чергу намагається й надалі експлуатувати тему захиста міста та регіона.

«Що стосується третього лідера перегонів, Загіда Краснова, то він будує кампанію навколо «добрих справ», які робив сам та його «Громадська сила» в місті. Тривалий час йому вдавалося бути поза конфліктом, але коли стало зрозуміло, що він може посунути Філатова, в його бік пішли погрози та фейкові агітматеріали. Відтак, не виключено, що надалі команда Філатова, скоріше за все, щоб відвернути увагу від того, що кандидат не вельми компетентний у господарських питаннях, буде робити ставку на протиставлення «свій-чужий». Ця стратегія потребує ворога та загрози, а якщо цього нема, то треба це штучно створити. Тому не дивно що з початку кампанії пішов вал «чорного піару», фейкових газет та листівок. І за цих умов варто очікувати загострення протистояння. Тому чутки, що в Дніпропетровську слід чекати появи сумнозвісних російських політтехнологів Тіми та Діми (Тимофія Сергейцева та Дмитра Кулікова – ред.), небезпідставні», – впевнений Золотарьов.

А тому, на думку експерта, саме за режисурою цих політтехнологів та проросійських маргіналів може бути розкручений сценарій сепаратистської загрози, з якою будуть боротися міцні хлопці з наліпками «Правого сектору».

«І не варто додавати, чим можуть скінчитися такі «ігри патріотів», адже якщо в Чернигові вдалося уникнути силового протистояння, то саме у Дніпропетровську зараз є всі шанси для того, що воно буде втілене в життя», – констатував у підсумку політичний експерт.

Нагадаємо, що стежити за ходом подій і дізнаватися про попередні результати місцевої виборчої кампанії тепер можна за допомогою онлайн-спецпроекту «ОБРАНІ».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: