Філатов будуватиме виборчу кампанію під гаслом «Не здамо Дніпро!» – експерт

Читать на русском
Петро Олещукполітичний експерт

Виборча кампанія в Дніпропетровську буде жорсткою, брудною та без сантиментів.

Про це журналістам «Слова і Діла» в рамках спецпроекту «ОБРАНІ» розповів політолог Петро Олещук.

«У Дніпропетровську поки що рівні шанси на перемогу як у Вілкула, так і у Філатова. Все залежатиме від багатьох факторів. У обох кандидатів є потужний фінансовий ресурс, який за ними стоїть у вигляді олігархів. Відповідно, Філатов – Коломойський, Вілкул – Ахметов. Хоча для Ахметова та Коломойського зараз не найкращий період, але місце міського голови Дніпропетровська – гідний приз, за який варто поборотися», – аналізує Олещук.

На переконання експерта, в інформаційному плані ці кандидати обігруватимуть дещо різні теми. Вілкул буде обігрувати тему заперечення Майдану й усього, що з цим пов'язано, критики влади, в першу чергу в соціально-економічному плані.

Дніпропетровськ: вибори міського голови, як танці навколо порожнього кріслаЗа напругою виборів міського голови Дніпропетровськ може залишити далеко позаду традиційні центри уваги – Київ, Одесу та Харків.

Філатов, як вважає політолог, апелюватиме до патріотичних тем усіма можливими засобами. Патріотизм, боротьба, «не здамо Дніпро!» – в цьому руслі діятиме представник Коломойського.

«Кампанія буде жорсткою, брудною та без жодних сантиментів, але шанси залежатимуть від багатьох чинників. Зокрема, як буде себе поводити Адміністрація Президента. Є два сценарії: АП може зайняти нейтральну позицію, або неформально, неофіційно, але надавати певну підтримку Вілкулу. Філатова вони не підтримуватимуть через конфлікт з Коломойським», – пояснив Петро Олещук.

Загалом, на його думку, чинники, які можуть переважити в той чи інший бік: явка, мобілізація електорату, підкуп, позиція Президента.

Нагадаємо, що стежити за ходом подій і дізнаватися про попередні результати місцевої виборчої кампанії тепер можна за допомогою онлайн-спецпроекту «ОБРАНІ».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: