Міська рада Вінниці виконує будь-яку волю Гройсмана-Моргунова – експерт

Читать на русском
Сергій Моргунов

У Вінниці міська влада за яскравою обгорткою прозорих офісів ховає непрозорі схеми, тотальну корупцію та відсутність бодай найменшого діалогу з громадою.

Про це у рамках спецпроекту «ОБРАНІ» журналістам «Слова і Діла» розповів керівник обласного осередку партії «Громадський рух «Народний контроль» Володимир Воловодюк.

«Перепрошую за таку аналогію, але в. о. міського голови діє за принципом «а Васька слухає та їсть». Міська рада абсолютно залежна та одноголосно виконує будь-яку волю Гройсмана-Моргунова, а загалом у місті вже давно утворена монополія прийняття рішень та відсутній контроль використання коштів міського бюджету», – констатує він.

Чого лише коштує один факт відсутності повноцінної громадської ради при міському голові, зазначає експерт. Те ж саме, за його словами, стосується й інших сфер життя міста, де прямо порушуються норми законів.

«У нашому місті за практику взято прийняття регуляторних актів без обговорень. Часто порушують українське законодавство. Так, у Вінниці вже тривалий час існує муніципальна поліція, яка використовується для тиску на підприємців. Відбувається забудова шкільних стадіонів житловими будинками. Понад сімсот житлових будинків без узгодження з власниками передані керівній компанії ЖЕО. Їх мешканці уже кілька років намагаються домогтися правди в судах, а ЖЕО ошукує людей, поставивши завищені тарифи й маючи прикриття зі сторони органів прокуратури», – відзначає активіст.

Щодо майбутніх виборів, то, за словами Воловодюка, вже зараз у місті запущена професійна кампанія на підтримку в. о. міського голови, а тому очевидно, що буде все зроблено для того, щоб зберегти наявну ситуацію.

Нагадаємо, стежити за ходом подій і попередніми результатами місцевої виборчої компанії, яка стартує у вересні цього року, тепер можна за допомогою нового онлайн-спецпроекту від системи народного контролю «Слово і Дело» - «ОБРАНІ».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: