Львів’яни втомились від нав’язливого піару Садового – експерт

Читать на русском
Андрій Садовий

Прагматичний стиль керівництва міського голови Львова Андрія Садового виразно відрізнявся на тлі його попередників, але більшість мешканців міста просто втомились від нього та його нав'язливого піару.

Таку думку в коментарі у рамках спецпроекту «ОБРАНІ» висловив львівський політолог Юрій Шведа, пише «Слово і Діло».

«Вибори міського голови Львова обіцяють бути напруженими. Хоча здавалося б, що з авторитетом чинного мера Львова результат є наперед визначеним, однак не все так просто й однозначно, як це може видатися на перший погляд. Садовий, безперечно, зробив чимало для міста. Його прагматичний стиль керівництва виразно відрізнявся на тлі його попередників, як результат – львівяни двічі довіряли йому цю посаду. Однак сьогодні для нього існують певні ризики та загрози, які полягають у тому, що більшість мешканців міста просто втомились від Садового та його нав'язливого піару», – розповідає експерт.

Андрій Садовий та його здобутки: обіцянки львівського мера в цифрах«Слово і Діло» проаналізувало стан виконання найбільш вагомих обіцянок львівського мера Андрія Садового в рамках проекту «ОБРАНІ».

За його словами, попри те, що підконтрольні міському голові медіа активно формують образ мера як успішного господарника, мешканці міста як ніхто розуміють, що це далеко не так.

«У попередні роки вся господарська діяльність міста трималась на плечах першого заступника Садового – Олега Синютки, а сам міський голова переважно займався публічною політикою. Нині ж, коли Синютку призначено головою обласної державної адміністрації, а частина команди поповнила ряди фракції «Самопомочі» в парламенті, виявилося, що «король голий», і нагальними проблемами міста займатись нікому», – пояснює свою думку експерт.

До того ж з'ясувалось, що розрекламовані у підконтрольних Садовому ЗМІ проекти реалізуються за рахунок кредитів, які доведеться повертати, а бюджет розвитку міста відсутній.

Андрій СадовийМіський голова Львова
Садовий заявив, що в 2016 році у Львові буде запроваджено перший етап електронного квиткаСказано 18 травня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

«Головні акценти в діяльності міської влади зроблено на розвитку туризму, натомість інші сфери економіки, які могли б стати серйозним джерелом надходжень до бюджету, системно знищені. Яскравий приклад – відомий на всю країну «ЛАЗ» та інші гіганти промислової індустрії. Рівень безробіття виштовхує львівян на заробітки за кордон. Малий бізнес скаржиться на побори та бюрократію, а самі підприємці Львова поміж себе називають мера – Андрій-доля (частка)», – не без іронії констатує Шведа.

Крім того, на думку політолога, за час своєї каденції Садовий нажив собі серйозних політичних конкурентів. «Це, насамперед, «Солідарність», яка небезпідставно вбачає президентські амбіції міського голови Львова, ВО «Свобода», яка звинувачує львівського мера у недостатньому патріотизмі, «Громадянська позиція» та «Народний контроль», які вказують на корупційні моменти діяльності міської влади. До того ж, останнім часом намітився серйозний конфлікт мера із керівництвом УГКЦ, яка має в Галичині серйозні позиції. А відтак, все це, за умови, що вибори відбуватимуться ще й у два тури, очевидно, позбавлятиме спокійного сну чинного міського голову», – констатував експерт.

Загалом же, всі попередні успіхи Садового були зумовлені не стільки його досягненнями, а скільки відсутністю серйозних конкурентів, які б переконали львівян у здатності займатися вирішенням нагальних проблем стародавнього міста, відзначає експерт. Тому і цього разу, втомившись бути фоном для політичних амбіцій, значна частина львівських виборців буде знову перебувати у пошуках кандидата, який не з екранів телевізорів, а реально займатиметься їхніми проблемами. Проте, чи пощастить знайти такого – питання риторичне, підсумував Шведа.

Нагадаємо, стежити за ходом подій і попередніми результатами місцевої виборчої компанії, яка стартує у вересні цього року, відтепер можна за допомогою нового онлайн-спецпроекту від системи народного контролю «Слово і Дело» - «ОБРАНІ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: