Реформа чи зміна вивісок? В Мінінфраструктури розповіли, як реорганізують «Укрзалізницю»

Читать на русском
«Укрзалізниця» перебуває в процесі ліквідації, їй на зміну прийде ПАО «Українська залізниця», що централізує керівництво регіональними залізницями України.

Державна адміністрація залізничного транспорту «Укрзалізниця» перебуває в процесі ліквідації, альтернативою держпідприємству стане ПАТ «Українська залізниця».

Про це «Слову і Ділу» повідомили в Міністерстві інфраструктури України у відповідь на інформаційний запит щодо процесу реформування української залізниці.

«Згідно з рішеннями відповідно до вимог законодавства уповноваженими органами, «Укрзалізниця» та підприємства, перелік яких визначено додатком 1 до постанови №200, перебувають у стані припинення (реорганізація шляхом злиття)», – йдеться в листі Міністерства інфраструктури.

У відомстві також уточнюють, що в результаті акціонування посада генерального директора підприємства скасовується, натомість буде введено посаду голови правління, коло повноважень якого буде звужене, а відповідальність за ухвалені рішення лежатиме на правлінні – колегіальному органі, членів якого визначить Кабінет міністрів України.

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури Андрій Пивоварський уже анонсував власні плани щодо ліквідації управліннь 6 регіональних залізниць та зосередження керівництва в єдиному публічному акціонерному товаристві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: