«Швидкісний» міністр: Пивоварський подав законопроект про річковий транспорт із 5-місячним запізненням

Читать на русском
Під завершення сезону річкової навігації Верховна Рада нарешті отримала від Міністерства інфраструктури проект закону про внутрішній водний транспорт.
Фото: focus.ua

Міністерство інфраструктури зареєструвало у Верховній Раді проект закону «Про внутрішній водний транспорт», що передбачає державну політику у сфері перевезень річковим транспортом.

Відповідний проект закону зареєстровано у парламенті 4 серпня, перед цим документ пройшов експертне обговорення та був узгоджений із представниками бізнесу, інформує «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу транспортного відомства.

Цікаво, що відбулося це вже під завершення сезону річкової навігації, незважаючи на те, що, за планами міністра інфраструктури Андрій Пивоварського, депутати мали отримати проект закону ще на початку березня. Відповідну обіцянку очільника Мінінфраструктри «Слово і Діло» зафіксувало 24 лютого цього року.

«Ми будемо відроджувати річковий транспорт в Україні. Найближчим часом (до двох тижнів) законопроект про річковий транспорт буде направлений у парламент. Щоб спростити і покращити роботу річкового транспорту, навігація цього року відкриється на місяць раніше – в березні», – сказав тоді Пивоварський, однак свого слова не дотримав.

Поданий же до Верховної Ради законопроект, за словами представників Міністерства, передбачає відновлення судноплавства Дніпром й підвищення конкурентоспроможності внутрішніх водних шляхів у порівнянні з іншими видами транспорту. В Мінінфраструктури також розповіли про плани спрощення процедури контролю на внутрішніх водних шляхах, приведення українського водного законодавства до європейських стандартів та поглиблення дна Дніпра. Тендер на проведення днопоглиблювальних робіт заплановано на кінець серпня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: