Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Заступник голови Комітету з питань бюджету

Трухін пообіцяв скласти мандат, якщо команда та ситуація змусять це зробити

2 лютого 2022 року народний депутат України Олександр Трухін пообіцяв скласти мандат, якщо команда та ситуація змусять це зробити. "Якщо команда та ситуація змусить скласти мандат, я готовий понести цю відповідальність".
Не виконано
Сказано 2 лютого 2022 р.

Джерело

  • https://www.pravda.com.ua/news/2022/02/2/7322639/
  • https://interfax.com.ua/news/general/795590.html
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-polytics/3396016-arahamia-truhinu-ne-misce-ni-u-frakcii-ni-u-partii-sluga-narodu.html
  • https://www.bbc.com/ukrainian/news-60230220
  • https://www.pravda.com.ua/news/2022/02/15/7324122/

Результат

Того ж дня голова фракції “Слуга народу” у Верховній Раді Давид Арахамія заявив, що народному депутату Олександру Трухіну не місце ні у фракції, ні у партії. Заяву політика опублікувала речниця фракції Юлія Палійчук.

Цього ж дня голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк повідомила про рішення виключити народного депутата Олександра Трухіна з лав партії.

"Як голова політичної партії "Слуга народу" ухвалила рішення про виключення Олександра Трухіна з лав партії. Це означатиме припинення його повноважень як голови Полтавської обласної організації партії".

Також Володимир Зеленський підтримав виключення Трухіна з партії "Слуга народу": "Щодо пана Трухіна, оприлюдненого відео. Я повністю підтримую реакцію Давида Арахамії, реакцію партії "Слуга народу". Я думаю, що всі одноголосно підтримують звільнення пана Трухіна з партії", – сказав Президент.

9 лютого 2022 року Олена Шуляк в інтерв’ю Радіо Свобода заявила, що законодавчих підстав позбавити мандата депутата Олександра Трухіна наразі немає: "Залишаться він депутатом чи ні залежатиме від того, наскільки він вважає, що його поведінка була негідною і наскільки він може здати сам мандат".

15 лютого 2022 року Олександр Трухін заявив: "Мені мандат довірили люди, я працюю і є певні невиконані речі, які я маю зробити на посаді народного депутата. Коли, напевно, закінчу, тоді, напевно, будуть якісь думки, питання… Тобто у людини завжди має бути сенс, вона працює щоб що?"

Отже, незважаючи на існуючу оцінку своїх колег по політичній команді щодо ситуації з ДТП – Олександр Трухін ще не збирається складати мандат. Обіцянка отримує статус "не виконано".