Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Заступник голови Комітету з питань цифрової трансформації

Чернєв заявив, що готовий підтримати створення ТСК щодо вагнерівців

26 листопада 2020 року народний депутат України Єгор Чернєв заявив, що готовий підтримати створення ТСК щодо вагнерівців. "Що стосується моєї особисто позиції щодо вагнерівців. Ця історія має бути детально розслідувана. Я, зокрема, і за створення ТСК. Тому що це дуже резонансне питання. Адже якщо справді в Офісі президента є кроти, які дозволили злити цю інформацію, то це питання національної безпеки", – заявив нардеп.
Не виконано
Сказано 26 листопада 2020 р.

Джерело

  • https://censor.net/ua/resonance/3233436/na_zelenskogo_pered_vyboramy_namagalysya_natysnuty_zahodte_v_koalitsiyu_budemo_pereformovuvaty_uryad
  • https://lb.ua/news/2021/06/29/488114_tri_fraktsii_radi_poobitsyali_viyti_z_tsk.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=12747

Результат

19 травня 2021 року Верховна Рада провалила голосування за проєкт постанови Романа Костенка №4105 щодо створення тимчасової слідчої комісії по справі "вагнерівців". Натомість парламент ухвалив постанову №5243 про створення ТСК "з питань розслідування можливих протиправних дій представників органів державної влади та інших осіб, що могли сприяти порушенню державного суверенітету та територіальній цілісності". Сюди ж входить і розслідування справи "вагнерівців".

Єгор Чернєв "не голосував" за жодну з цих постанов.

Обіцянка отримує статус "не виконано", оскільки депутат наголошував на необхідності створення такої ТСК, однак сам не голосував за це рішення.

Додамо, що 30 листопада 2021 року Верховна Рада схвалила проміжний звіт ТСК щодо "вагнерівців". Єгор Чернєв голосував "за".