Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міністр оборони України

Резніков пообіцяв започаткувати проведення військових навчань для голів державних адміністрацій в рамках формування Сил територіальної оборони

31 січня 2022 року міністр оборони Олексій Резніков пообіцяв започаткувати проведення військових навчань для голів державних адміністрацій в рамках формування Сил територіальної оборони.
Виконано
Сказано 31 січня 2022 р.

Джерело

  • https://lb.ua/news/2022/01/31/504253_oleksiy_reznikov_mi_gotovi.html
  • https://www.pravda.com.ua/columns/2022/01/24/7321420/
  • https://koda.gov.ua/zelenskyj-pidpysav-ukaz-pro-stvorennya-vijskovyh-administraczij/
  • https://www.facebook.com/alexey.arestovich/posts/5264816026915768

Результат

22 лютого 2022 року РФ визнала «незалежність» «ДНР» та «ЛНР».

Того ж дня президент України Володимир Зеленський оголосив: «Визнання Росією так званих «Донецької та Луганської народних республік» підтверджує її свідомий односторонній вихід з Мінських домовленостей і є явним порушенням міжнародного права, територіальної цілісності України та найсерйознішим ударом по політико-дипломатичному врегулюванню, над просуванням якого Україна та її партнери активно працюють».

24 лютого президент РФ офіційно оголосив про проведення «спецоперації на Донбасі». Цього ж дня військами агресора було обстріляно низку стратегічних об'єктів у різних областях України, повідомляється і про входження наземної техніки агресора на територію України.

У відповідь на це, в Україні запроваджено воєнний стан. Захист суверенітету і територіальної цілісності України, забезпечення її економічної та інформаційної безпеки стало справою всього Українського народу. Військові формування та правоохоронні органи України забезпечують гідну відсіч агресору.

_________________________________________________________________________________

24 лютого 2022 року президент України Володимир Зеленський підписав Указ щодо утворення військових адміністрацій на всій території України у зв’язку з військовим вторгненням (№68/2022).

3 березня 2022 року радник глави Офісу Президента Олексій Арестович прозвітував, що тероборона переукомплектована і мінімум подвійний комплект військ готовий на кожну штатну одиницю (див. джерело № 4 з 04:01).

Голови державних адміністрацій, в рамках формування та застосування Сил територіальної оборони, розпочали навчання в реальних бойових умовах.

Обіцянці вирішено присвоїти статус «виконано».