Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Віце-прем'єр-міністр України – Міністр цифрової трансформації України

Федоров пообіцяв у другій половині січня 2022 року запустити механізм купівлі ліків в межах програми «єПідтримка» для громадян віком від 60 років

22 грудня 2021 року віце-прем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров заявив, що у другій половині січня 2022 року запустить механізм купівлі ліків в межах програми «єПідтримка» для громадян віком від 60 років. На запитання глядачки телеканалу 1+1 щодо розроблення механізму купівлі ліків в межах програми «єПідтримка» для громадян віком від 60 років, чиновник дав наступну відповідь: «Так дійсно механізм розробляється. І вже анонсували, що у другій половині січня запрацює ця можливість. Тому це згідно плану. Ми працюємо з банками. Там дуже багато потрібно додатково роботи не тільки технічної нам, а ще й банкам. Кожному банку зробити. Тому ми працюємо разом і в другій половині січня запустимо цю можливість», - сказав Федоров (відео 7:21-7:57).
Виконано
Сказано 22 грудня 2021 р.

Джерело

  • https://youtu.be/zrcRsEVek1o?t=441
  • https://moz.gov.ua/article/news/liki-za-programoju-epidtrimka-mozhna-bude-pridbati-z-24-sichnja

Результат

Враховуючи те, що у другій половині січня 2022 року був запущений механізм купівлі ліків в межах програми «єПідтримка» для громадян віком від 60 років, обіцянка отримала статус «виконано».

19 січня 2022 року уряд ухвалив постанову, яка розширює дію програми «єПідтримка» на лікарські засоби. Так, з 24 січня українці, старші 60 років, зможуть використати 1000 гривень, отримані у межах програми «єПідтримка» за вакцинацію від COVID-19, на придбання ліків в аптеках.