Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Заступник голови Комітету з питань цифрової трансформації

Чернєв пообіцяв боротися за те, щоб "антиколомойський" закон набув чинності

14 травня 2020 року народний депутат України Єгор Чернєв пообіцяв боротися за те, щоб "антиколомойський" закон набув чинності. "Ми теж не збираємося відступати і будемо боротися за закон до кінця", – заявив нардеп. Нагадаємо, що народні депутати Олександр Дубінський та Антон Поляков зареєстрували проєкти постанов про скасування результатів голосування за "антиколомойський" законопроєкт про банки.
Виконано
Сказано 14 травня 2020 р.

Джерело

  • https://thepage.ua/ua/news/blokuvannya-konstitucijnim-sudom-antikolomojskogo-zakonu
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=5610

Результат

19 травня 2020 року Верховна Рада не ухвалила жодну з двох постанов депутатів Олександра Дубінського та Антона Полякова, які хотіли скасувати результати голосування за законопроєкт про банки.

Більшість депутатів від фракції "Слуга народу" не голосували за підтримку цих ініціатив, лише менш ніж 20 депутатів проголосували "за". Єгор Чернєв голосував "проти" цих постанов.

21 травня 2020 року повідомлялося, що Президент Володимир Зеленський затвердив своїм підписом так званий "антиколомойський" закон про банки. 23 травня він набув чинності.

Обіцянка отримує статус "виконано", оскільки Єгор Чернєв та фракція "Слуга народу" своїми голосуваннями у сесійній залі розблокували ініціативу для направлення її на підпис Президенту. Як підсумок, закон набув чинності.