Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Президент України
  • Голова Ради національної безпеки і оборони України

Зеленський пообіцяв забезпечити постачання в Україну препаратів для лікування COVID-19

5 січня 2022 року президент України Володимир Зеленський пообіцяв забезпечити постачання в Україну препаратів для лікування COVID-19.
Виконано
Сказано 5 січня 2022 р.

Джерело

  • https://nv.ua/ukr/opinion/zelenskiy-2022-chomu-dlya-ukrajini-ce-virishalniy-rik-noviy-rik-novini-ukrajini-50205951.html
  • https://www.facebook.com/viktor.liashko/posts/2552825071516268
  • https://moz.gov.ua/article/news/innovacijni-liki-proti-covid-19-e-dostupnimi-dlja-ukrainciv

Результат

22 лютого 2022 року РФ визнала «незалежність» «ДНР» та «ЛНР».

Того ж дня президент України Володимир Зеленський оголосив: «Визнання Росією так званих «Донецької та Луганської народних республік» підтверджує її свідомий односторонній вихід з Мінських домовленостей і є явним порушенням міжнародного права, територіальної цілісності України та найсерйознішим ударом по політико-дипломатичному врегулюванню, над просуванням якого Україна та її партнери активно працюють».

24 лютого президент РФ офіційно оголосив про проведення «спецоперації на Донбасі». Цього ж дня військами агресора було обстріляно низку стратегічних об'єктів у різних областях України, повідомляється і про входження наземної техніки агресора на територію України.

У відповідь на це, в Україні запроваджено воєнний стан. Захист суверенітету і територіальної цілісності України, забезпечення її економічної та інформаційної безпеки стало справою всього Українського народу. Військові формування та правоохоронні органи України забезпечують гідну відсіч агресору.

_________________________________________________________________________________

Станом на цей час, в Україну вже прибули перші партії препаратів для лікування COVID-19. Наприклад, на початку лютого в Україну прибуло 60 тисяч курсів препарату «Молнупіравір», призначеного для лікування COVID-19. Виробником препарату є американська фармацевтична компанія Merck Sharp & Dohme.

Обіцянці вирішено присвоїти статус «виконано».