Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міністр оборони України

Резніков пообіцяв у 2022 році додатково придбати безпілотники «Bayraktar» для потреб Збройних Сил України

12 листопада 2021 року міністр оборони Олексій Резніков пообіцяв у 2022 році додатково придбати безпілотники «Bayraktar» для потреб Збройних Сил України.
Виконано
Сказано 12 листопада 2021 р.

Джерело

  • https://www.mil.gov.ua/news/2021/11/12/minoboroni-nastupnogo-roku-dodatkovo-pridbae-bajraktari-dlya-potreb-zbrojnih-sil-ukraini-oleksij-reznikov-za-pidsumkami-poizdki-u-rajon-oos/
  • https://www.facebook.com/reznikovoleksii/posts/358860459583645
  • https://mil.in.ua/uk/news/ukrayina-otrymala-novi-udarni-bpla-bayraktar-tb2/

Результат

22 лютого 2022 року РФ визнала «незалежність» «ДНР» та «ЛНР».

Того ж дня президент України Володимир Зеленський оголосив: «Визнання Росією так званих «Донецької та Луганської народних республік» підтверджує її свідомий односторонній вихід з Мінських домовленостей і є явним порушенням міжнародного права, територіальної цілісності України та найсерйознішим ударом по політико-дипломатичному врегулюванню, над просуванням якого Україна та її партнери активно працюють».

24 лютого президент РФ офіційно оголосив про проведення «спецоперації на Донбасі». Цього ж дня військами агресора було обстріляно низку стратегічних об'єктів у різних областях України, повідомляється і про входження наземної техніки агресора на територію України.

У відповідь на це, в Україні запроваджено воєнний стан. Захист суверенітету і територіальної цілісності України, забезпечення її економічної та інформаційної безпеки стало справою всього Українського народу. Військові формування та правоохоронні органи України забезпечують гідну відсіч агресору.

_________________________________________________________________________________

На початку березня 2022 року міністр оборони України Олексій Резніков прозвітував, що до України вже прибули і стали на бойові чергування нові безпілотники «Bayraktar». Обіцянці вирішено присвоїти статус «виконано».