Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Перший віце-прем'єр-міністр України – Міністр економіки України

Свириденко пообіцяла розширити перелік послуг на які можна буде використати одну тисячу гривень для вакцинованих громадян

30 листопада 2021 року перший віце-прем'єр-міністр України – міністр економіки України Юлія Свириденко пообіцяла розширити перелік послуг на які можна буде використати одну тисячу гривень для вакцинованих громадян. «Програма розпочнеться 19 грудня та триватиме протягом всього наступного року. Планується, що витрачати ці гроші можна буде на визначений перелік послуг: придбати залізничний та авіаквитки на внутрішні рейси, придбати абонемент до спортзалу чи фітнес-клубу, відвідати кінотеатр, театр, музей чи виставковий центр. Перелік буде доповненим», – заявила Свириденко (відео 0:30).
Виконано
Сказано 30 листопада 2021 р.

Джерело

  • https://youtu.be/HrBtcgbvh6k?t=30
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1272-2021-%D0%BF#Text

Результат

9 грудня уряд ухвалив порядок виплати однієї тисячі гривень вакцинованим громадянам – Порядок надання допомоги в рамках програми «єПідтримка» (постанова № 1272).

Відповідно до цього порядку, допомога надається отримувачам допомоги виключно для придбання у безготівковій формі з використанням платіжних карток та/або їх реквізитів послуг у сферах культури, фізичної культури і спорту, здійснення внутрішніх пасажирських перевезень залізничним та авіаційним транспортом, а також для придбання книжок (!) у суб’єктів господарювання, які провадять господарську діяльність у зазначених сферах на території України.

Враховуючи те, що перелік послуг на які можна буде використати одну тисячу гривень для вакцинованих громадян розширили на придбання книжок, обіцянці присвоєно статус «виконано».