Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Віце-прем'єр-міністр України – Міністр цифрової трансформації України

Федоров пообіцяв запустити третій спосіб ідентифікації в «Дії» за допомогою закордонного біометричного паспорту або ID-картки

В інтерв'ю опублікованому 10 листопада 2021 року віце-прем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров заявив, що запустить третій спосіб ідентифікації в «Дії» за допомогою прикладання закордонного біометричного паспорту або ID-картки до смартфону.
Виконано
Сказано 10 листопада 2021 р.

Джерело

  • https://www.pravda.com.ua/rus/articles/2021/11/10/7313425/
  • https://thedigital.gov.ua/news/tsifrovi-pasporti-sovid-sertifikati-ta-desyatki-tsifrovikh-proektiv-mikhaylo-fedorov-prezentuvav-100-peremog-mintsifri-u-2021-rotsi
  • https://thedigital.gov.ua/2021

Результат

Враховуючи те, що станом на кінець грудня 2021 року було запущено третій спосіб ідентифікації в «Дії» за допомогою прикладання закордонного біометричного паспорту або ID-картки до смартфону, обіцянка отримала статус «виконано».

23 грудня 2021 року віце-прем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров провів презентацію основних досягнень Мінцифри у 2021 році. Серед них було зазначено про запровадження послуги NFC-авторизації в «Дії». Відповідно до вищевказаної можливості ідентифікація в «Дії» відбувається за допомогою прикладання закордонного біометричного паспорту або ID-картки до смартфону.