Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "ГОЛОС"
  • Перший заступник голови Комітету з питань цифрової трансформації

Рудик пообіцяла, що "Голос" не підтримає звіт ТСК щодо ПВК "Вагнера"

22 листопада 2021 року народна депутатка України Кіра Рудик пообіцяла, що "Голос" не підтримає звіт ТСК щодо ПВК "Вагнера". "Щодо правди у справі вагнерівців. Ми не бачимо, щоб влада йшла по жодному з цих шляхів. Вона сподівається відмовчатися, називати все, що стосується справи проросійськими наративами. Більше року опозиція говорить про те, що потрібно дізнатися правду. Це все шито білими нитками тому, зі свого боку, ми будемо вимагати тими способами, які нам доступні - це розслідування парламентської комісії - дізнатися правду. Ми, як фракція "Голос" не будемо підтримувати звіт ТСК, яка складалась із "Слуг народу" (відео 2:58:00-2:59:10).
Виконано
Сказано 22 листопада 2021 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=8U3L6I8ns6M&t=10723s&ab_channel=%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%97%D0%BD%D0%B024
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=17293

Результат

30 листопада 2021 року депутати голосували проєкт постанови про проміжний звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих протиправних дій представників органів державної влади та інших осіб, що могли сприяти порушенню державного суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності України і становити загрозу національній безпеці України. Депутати "Голосу" не підтримали його ухвалення. Обіцянка отримує статус "виконано".

За результатами звіту ТСК продовжить роботу із перевірки подій та обставин, які стали підставою для проведення розслідування. По закінченню роботи ТСК Верховній Раді України буде підготовлено пропозиції щодо законопроєктів, висновків та інші матеріали, з якими буде ознайомлено народних депутатів України.