Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Заступник голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування

Качура заявив, що розглядатимуться всі правки до законопроєкту №5599 про олігархів

7 вересня 2021 року народний депутат України Олександр Качура заявив, що розглядатимуться всі правки до законопроєкту №5599 про олігархів. "Це рамковий закон про статус на який буде спиратися вся правоохоронна, судова система. Дуже уважно слухайте, що вам розповідають. Ви тут побачите в ефірах депутатів, що працюють на олігархів, експертів. Вони вам будуть розповідати як все погано... В любому випадку будемо голосувати. Я, наприклад, сам формат РНБО не підтримую. Повинен бути окремий орган. Тому будемо розглядати всі правки і від опозиційних партій також (відео 53:30-54:30).
Не виконано
Сказано 7 вересня 2021 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=cAdAxb1qN98&t=3261s
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=72105
  • https://www.pravda.com.ua/news/2021/09/23/7308164/
  • https://www.chesno.org/post/4889/

Результат

23 вересня 2021 року депутати ухвалили законопроєкт №№5599 про олігархів про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті. Його підтримали 279 парламентарів. Нардепи розглядали законопроєкт за скороченою процедурою. Опозиціонери вимагали повного розгляду усіх поправок до проєкту, проте фракція "Слуга народу" та віцеспікер Руслан Стефанчук домоглись скороченого розгляду. Парламентарі опозиційних партій навіть блокувати трибуну Ради. Головна критика документа стосувалася повноважень Ради нацбезпеки і оборони України визначати, хто є олігархом. Депутат заявляв, що проти цієї норми, однак голосував "за" законопроєкт . Обіцянка отримує статус "не виконано", оскільки будучи представников влади Качура обіцяв розгляд всіх правок до законопроєкту, що по факту було не дотримано.