Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міністр оборони України

Резніков у програмі уряду обіцяє створити нову систему територіальної оборони

4 листопада 2021 року Рада призначила Олексія Резнікова Міністром оборони України. Програма уряду від 12 червня 2020 року зобов'язує урядовця створити дієву систему територіальної оборони з використанням кращого досвіду країн з розвинутою територіальною обороною, зокрема через розвиток військово-патріотичного виховання.
Виконано
Сказано 4 листопада 2021 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • https://www.facebook.com/alexey.arestovich/posts/5264816026915768

Результат

З метою створення нової системи територіальної оборони у липні 2021 року Верховна Рада ухвалила законопроєкт президента Зеленського «Про основи національного спротиву» (1702-IX), який набрав чинності з січня 2022 року. Закладена у законі концепція реалізується шляхом розбудови потужної територіальної оборони (!) та створення руху опору, які разом з підготовкою громадян України до захисту держави формують систему національного спротиву.

Було ухвалено й інший закон щодо збільшення чисельності Збройних Сил України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про основи національного спротиву» (1703-IX).

_________________________________________________________________________________

22 лютого 2022 року РФ визнала «незалежність» «ДНР» та «ЛНР».

Того ж дня президент України Володимир Зеленський оголосив: «Визнання Росією так званих «Донецької та Луганської народних республік» підтверджує її свідомий односторонній вихід з Мінських домовленостей і є явним порушенням міжнародного права, територіальної цілісності України та найсерйознішим ударом по політико-дипломатичному врегулюванню, над просуванням якого Україна та її партнери активно працюють».

24 лютого президент РФ офіційно оголосив про проведення «спецоперації на Донбасі». Цього ж дня військами агресора було обстріляно низку стратегічних об'єктів у різних областях України, повідомляється і про входження наземної техніки агресора на територію України.

У відповідь на це, в Україні запроваджено воєнний стан. Захист суверенітету і територіальної цілісності України, забезпечення її економічної та інформаційної безпеки стало справою всього Українського народу. Військові формування та правоохоронні органи України забезпечують гідну відсіч агресору.

_________________________________________________________________________________

3 березня 2022 року радник глави Офісу Президента Олексій Арестович прозвітував, що тероборона переукомплектована і мінімум подвійний комплект військ готовий на кожну штатну одиницю (див. джерело № 2 з 04:01). Обіцянці присвоєно статус «виконано».