Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Голова партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина"
  • Голова депутатської фракції "Батьківщина"
  • Член Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

Тимошенко пообіцяла на наступному сесійному тижні подати законопроект про відшкодування за непрогнозовані наслідки від щеплення

24 лютого 2021 року народний депутат України Юлія Тимошенко пообіцяла на наступному сесійному тижні подати законопроект про відшкодування за непрогнозовані наслідки від щеплення. "На наступному сесійному тижні ми подамо розроблений законопроєкт, в якому передбачимо, як в інших країнах світу, відповідальність влади та компенсацію людям, якщо вакцина не спрацює або якщо в людини настануть якісь непрогнозовані наслідки. Цей закон передбачає дуже серйозні відшкодування. Приміром, якщо людина вакцинувалася, а потім захворіла на COVID-19, влада має відповісти за це", – запевнила Юлія Тимошенко.
Не виконано
Сказано 24 лютого 2021 р.

Джерело

  • https://ba.org.ua/yuliya-timoshenko-vlada-maye-ponesti-vidpovidalnist-pered-lyudmi-yakshho-vakcina-ne-spracyuye/
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=71881

Результат

13 травня 2021 року представники "Батьківщини" зареєстрували законопроект №5484 про внесення змін до деяких законів України з метою соціального захисту осіб, які отримали профілактичне щеплення (вакцинацію) проти інфекційних хвороб. Оскільки Тимошенко обіцяла внести законопроект, на наступному пленарному тижні, а зробила це лише через три місяці, не вклавшись в поставлені собі строки, обіцянка отримує статус "не виконано".