Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки

Веніславський запевнив, що жодну із статей законопроєкту про олігархів переголосовувати не будуть

24 вересня 2021 року народний депутат України Федір Веніславський запевнив, що жодну із статей законопроєкту про олігархів (№5599) переголосовувати не будуть. «Жодну із статей законопроекту про олігархів переголосовувати не будуть... До кінця наступного тижня цей законопроект буде підписаний головою Верховної Ради, і буде переданий на підпис Президенту», – заявив Веніславський. «Я не бачу підстав для переголосовування цього закону і правок. Було на засіданні Верховної ради вчора (23 вересня — ред.) проголосовано 13 поправок, які були запропоновано комітетом, відповідно до статті 45 регламенту частини 5-ї. Всі інші вважаються відхиленими», – сказав нардеп. Також він повідомив: «Та інформація, яка розповсюджена, що нібито є взаємовиключні правки, вона не відповідає дійсності. Взаємовиключних правок немає». За інформацією, яку було знайденою у ЗМІ, Веніславський заявляв: «Нам потрібно лише, застосувавши статтю 131 регламенту, переголосувати одну статтю закону, де виявилися суперечливі поправки, в тій редакції, яку запропонував комітет».
Не виконано
Сказано 24 вересня 2021 р.

Джерело

  • https://www.unn.com.ua/uk/news/1945551-spirnikh-pravok-ne-znayshli-u-zelenskogo-ne-sumnivayutsya-scho-razumkov-pidpishe-zakon-pro-oligarkhiv
  • https://suspilne.media/179634-danilov-na-zagostrenna-situacii-na-kordoni-z-bilorussu-ukraina-reaguvatime-za-zakonom/
  • https://www.rbc.ua/ukr/news/sbu-rossiya-priznaet-diplomy-vysshem-obrazovanii-1632476037.html
  • https://espreso.tv/vzaemoviklyuchnikh-pravok-progolosovano-ne-bulo-venislavskiy-zayaviv-shcho-zakon-pro-oligarkhiv-peredadut-na-pidpisannya
  • https://detector.media/infospace/article/193461/2021-11-03-rada-usunula-netochnosti-v-zakoni-pro-oligarkhiv/

Результат

3 листопада 2021 року Верховна Рада переголосувала деякі неточності в законопроєкті про олігархів, які були допущені під час ухвалення документу в другому читанні за спецпроцедурою. Голосування відбулось відповідно до статті 131 регламенту без переголосування всього закону. Підтримали корекцію низки положень закону 252 депутати.

Обіцянка отримує статус «невиконано», оскільки закон таки коригувався та не був підписаний одразу через переголосування.