Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Заступник голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування

Качура пообіцяв ставити в залі на підтвердження свої правки до законопроєкта №5599 про олігархів

22 вересня 2021 року народний депутат України Олександр Качура пообіцяв ставити в залі на підтвердження свої правки до законопроєкта №5599 про олігархів. Качура: "Я планую в цілому підтримувати законопроєкт. Побачимо чи будуть ці правки можливість поставити на підтвердження чи будуть наші думки враховані... У нас є там певні моменти, я буду ставити в залі на підтвердження свої правки. Надіюсь, що законопроєкт вийде в кінцевому варіанті, коли ми будемо голосувати його в цілому з логічними пропозиціями юристів нашої фракції, від мене, які вдосконалюють законопроєкт". Журналістка: "Як ви плануєте ставити правки, якщо законопроєкт планують голосувати постатейно і ніяк інакше?" Качура: "Ми ще будемо процедуру розбирати. На цьому тижні, скоріш за все, не буде законопроєкт винесено" (відео 1:30-4:00).
Не виконано
Сказано 22 вересня 2021 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=pakod_bIeYE&t=190s&ab_channel=EnTV
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=72105
  • https://www.rada.gov.ua/meeting/stenogr/show/7828.html

Результат

23 вересня 2021 року депутати ухвалили законопроєкт №5599 про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів) використовуючи особливу процедуру розгляду. Олександр Качура голосував "за", хоча його 4 правки були відхилені. Також на засіданні Олександр Качура не брав слово для виступу щодо своїх поправок. Враховуючи факт того, що депутат знав про особливу процедуру розгляду все одно заявляв про те, що буде ставити свої правки в залі і не відстоював ії під час ухвалення законопроєкту для його вдосконалення, обіцянка отримує статус "не виконано".