Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Голова Комітету з питань освіти, науки та інновацій

Бабак пообіцяв, що дитячі садочки і початкова школа будуть працювати незалежно від кількості щеплених вихователів та вчителів

22 вересня 2021 року народний депутат України Сергій Бабак пообіцяв, що дитячі садочки і початкова школа будуть працювати незалежно від кількості щеплених вихователів та вчителів. "Дитячі садочки і початкова школа будуть працювати незалежно від кількості щеплених вихователів/вчителів!" - зафіксовано у Facebook. "СЛОВО І ДІЛО" ЗВЕРТАЄ ВАШУ УВАГУ! Виконання цієї обіцянки не належить до компетенції народного депутата України, однак фіксація цієї заяви необхідна для зваженої характеристики поведінки персони у публічному просторі.
Архів
Сказано 22 вересня 2021 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/sergey.babak.94/posts/2073744112765004
  • https://www.radiosvoboda.org/a/news-mon-zhovta-zona-sadky/31472934.html
  • https://www.kmu.gov.ua/news/moz-zatverdilo-perelik-profesij-dlya-yakih-shcheplennya-proti-covid-19-ye-obovyazkovim

Результат

Обіцянка переходить в архів, оскільки цього ж дня в ЗМІ повідомлялося, що наявність 80% вакцинованого персоналу не поширюється на дитсадки і 1-4 класи шкіл. Отже, робимо висновок, що це анонс інформації від КМУ, а не персональна обіцянка депутата.

7 жовтня 2021 року Міністерство охорони здоров'я України своїм наказом затвердило перелік організацій, представники яких підлягають обов'язковій вакцинації проти COVID-19. Згідно з наказом, на період дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України, з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби, обов’язковій вакцинації проти COVID-19 підлягають працівники загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної та позашкільної освіти.

Фактично наказ набирає чинності 7 листопада 2021 року. Працівники закладів освіти, які не будуть вакциновані до цього дня, будуть відстороненні від роботи без збереження заробітної плати.

.