Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Віце-прем'єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Верещук пообіцяла, що українська зброя буде переходити на натівські калібри, якщо вона обійме посаду Міністра оборони України

13 жовтня 2021 року народний депутат України Ірина Верещук пообіцяла, що українська зброя буде переходити на натівські калібри, якщо вона обійме посаду Міністра оборони України. "Якщо говорити про озброєння, наприклад, ми будемо переходити на натівстькі, наприклад, калібри і оновлювати наше озброєння? І знову ж таки де брати на це гроші?" - питання ведучої. "Так, ми будемо переходити на натівські калібри, бо, якщо ми рухаємося в НАТО оця взаємосумісність у нас мусить бути, і, якщо ми хочемо їх розуміти, а вони мають розуміти нас, то ми мусимо розуміти на чому воюють вони і що маємо зробити ми. Не перефарбувати радянський зразок, назвати його удосконаленим, а дійсно закуповувати", - зафіксовано відповідь Ірини Верещук у відео (28:50 - 29:25).
Архів
Сказано 13 жовтня 2021 р.

Джерело

  • https://youtu.be/5I3jyr8gj8o?t=1730
  • https://ua.interfax.com.ua/news/general/776904.html
  • https://t.me/pavlovskynews/12213

Результат

1 листопада 2021 року "Слуга народу" підтримала кандидатуру депутатки Ірини Верещук на пост міністра реінтеграції. Вона погодилась та повідомила, що Володимир Зеленський особисто запропонував їй обійняти посаду віце-прем'єр-міністра. Обіцянка переноситься до Архіву, оскільки не були виконані умови для її реалізації.