Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Віце-прем'єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Верещук пообіцяла розмежувати повноваження Міністра оборони і Головнокомандувача, якщо обійме посаду Міністра оборони України

13 жовтня 2021 року народний депутат України Ірина Верещук пообіцяла розмежувати повноваження Міністра оборони і Головнокомандувача, якщо обійме посаду Міністра оборони України. "Припустимо, Ви станете Міністром оборони. Три головні речі, які Ви хотіли б зробити за той час, який Ви будете Міністром", - питання ведучої (21:10 - 21:16). "Ну дивіться, зараз триває розподіл повноважень, як Ви знаєте, розмежування повноважень між Міністром оборони і Головнокомандувачем. Це дуже важливо, бо, як ви знаєте, цей дуалізм, конфлікт, який закладений у самій природі, не дозволяє рухатися так швидко, як цього вимагає ситуація. Ми мусимо це завершити... Бо все-таки Міністр Оборони - це має бути цивільна посада, як і кажуть стандарти НАТО, так як і є", - зафіксовано відповідь Ірини Верещук у відео (21:18 - 21:34, 22:11 - 22:18).
Архів
Сказано 13 жовтня 2021 р.

Джерело

  • https://youtu.be/5I3jyr8gj8o?t=1269
  • https://ua.interfax.com.ua/news/general/776904.html
  • https://t.me/pavlovskynews/12213

Результат

1 листопада 2021 року "Слуга народу" підтримала кандидатуру депутатки Ірини Верещук на пост міністра реінтеграції. Вона погодилась та повідомила, що Володимир Зеленський особисто запропонував їй обійняти посаду віце-прем'єр-міністра. Обіцянка переноситься до Архіву, оскільки не були виконані умови для її реалізації.