Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Перший заступник голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Член депутатської фракції "ГОЛОС"

Железняк пообіцяв назвати осіб з офісу президента, що погрожували зняти депутата з посади голови фракції "Голос"

10 жовтня 2021 року народний депутат України Ярослав Железняк пообіцяв назвати осіб з офісу президента, що погрожували зняти депутата з посади голови фракції "Голос". Влащенко: "Ви не захотіли відповідати вчетверте. Хто?" Железнк: "Да, мені передавали привіти з офісу президента... Я скажу обов'язково, але не сьогодні... Коли мені передають привіти і говорять, що ми тебе знімемо з голови фракції незалежно від чого... У мене є якась совість, якась принциповість" (відео 29:00-31:00).
Не виконано
Сказано 10 жовтня 2021 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=BBYwzCThg3U&t=1803s&ab_channel=%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%97%D0%BD%D0%B024
  • https://www.youtube.com/watch?v=7xdj6halSMY&t=2960s&ab_channel=%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%97%D0%BD%D0%B024

Результат

17 грудня 2021 року Ярослав Железняк коментуючи ситуацію зі зміною керівництва фракції "Голос" повідомив, що людиною, яка зацікавлена в помсті депутату та фракції є Андрій Єрмак. Обіцянка отримує статус "не виконано", оскільки депутат не назвав осіб, які безпосередньо це робили, а тільки назвав того, хто в цьому зацікавлений. Статус обіцянки може бути змінено, якщо депутат назве безпосередньо тих, хто йому телефонував.

"Це Андрії Єрмак хоче помститися за те, що ми його прямо звинувачували у справі про вагнерівців. Я скажу відверто, що це мені прямо передавали привіти і говорили, що ми будемо знімати ваше керівництво по "безпрідєлу". Як зробити так, що Андрій Єрмак перестав лізти до справ опозиції. Я можу стверджувати, що напередодні Корнієнку за десятки хвилин особисто дзвонив пан Єрмак, який давав цю вказівку. Він тянув, бо треба було виконати вказівку Єрмака", - заявив Железняк(відео 47:20-52:00).