Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Секретар Ради національної безпеки і оборони України

Данілов запевнив, що до осені 2021 року всі видані ліцензії в сфері користування надрами будуть розміщені на геоінформаційному порталі

18 червня 2021 року секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що до вересня 2021 року всі видані ліцензії в сфері користування надрами будуть розміщені на геоінформаційному порталі . «Як і обіцяв Президент України Володимир Зеленський, влада починає наводити порядок в сфері користування надрами, видаючи ліцензії. І ми домовились, що до першого вересня, як і ми обіцяли, всі ліцензії, які є в нашій країні - будуть на геоінформаційному порталі», - сказав Данілов (відео 5:21-5:37).
Не виконано
Сказано 18 червня 2021 р.

Джерело

  • https://youtu.be/BGe3wUpk-XM?t=321
  • https://youtu.be/3UwIHhn02Kw?t=1
  • https://www.geo.gov.ua/derzhheonadra-vidkryvaiut-dani/
  • https://www.geo.gov.ua/roman-opimakh-na-zasidanni-rnbo-dopoviv-pro-stan-sprav-u-nadrokorystuvanni/
  • https://www.geo.gov.ua/derzhheonadra-vidkryvaiut-dani/

Результат

Враховуючи те, що станом на початок осені 2021 року всі видані ліцензії в сфері користування надрами не були розміщені на геоінформаційному порталі, обіцянка отримала статус «не виконано».

28 вересня 2021 року стало відомо, що інформацію про всі спеціальні дозволи на користування надрами вже розміщено у відкритому доступі на Державному порталі геологічних даних. Реєстр містить повну інформацію про об’єкти ліцензування: вид корисної копалини, реєстраційний номер, вид користування надрами, назву об’єкта обліку, дату видачі, термін дії дозволу, назву компанії-надрокористувача та код ЄДРПОУ. Відтепер кожен бажаючий зможе скористатися інформацією.

Станом на 18 жовтня 2021 року інформація про бенефіціарів 205 спецдозволів серед приватних компаній відсутня, з них 53 належить фірмам, серед засновників яких є нерезиденти.

14 грудня 2021 року секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов презентував систему моніторингу користування надрами у рамках інформаційно-аналітичної системи Головного ситуаційного центру країни «СОТА».