Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "ГОЛОС"
  • Перший заступник голови Комітету з питань цифрової трансформації

Рудик пообіцяла, що "Голос" не підтримуватиме законопроєкт №5599 про олігархів у другому читанні

8 вересня 2021 року народний депутат України Кіра Рудик пообіцяла, що "Голос" не підтримуватиме законопроєкт №5599 про олігархів у другому читанні. Ведуча: "Чи буде він проголосований в першому читанні" Рудик: "Ми абсолютно точно не будемо його підтримувати в другому читанні" (відео 38:30-39:20).
Не виконано
Сказано 8 вересня 2021 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=MXppX2WCkG0&t=2328s
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=15540
  • https://aspi.com.ua/news/politika/golova-golosu-z-tribunu-radi-zaproponuvav-sluzi-narodu-vklyuchiti-do-lav-11-nardepiv#gsc.tab=0

Результат

23 вересня 2021 року Верховна рада ухвалила в цілому президентський законопроєкт №5599 про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів). Ініціативі підтримали 279 народних депутатів серед яких були і представники фракції "Голос". Кіра Рудик голосувала "проти", однак 11 членів фракції підтримали це рішення. Обіцянка отримує статус "не виконано", оскільки депутатка заявляла про фракцію "Голос" у ВР, а незгодні з політикою партії не були з неї виключені та висловили свою підтримку проєкту закону, який голова партії Кіра рудик обіцяла з фракцією не підтримувати.