Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міністр соціальної політики України

Лазебна пообіцяла восени 2021 року запровадити надання перших шести соціальних допомог через Єдину інформаційну систему соціальної сфери

29 липня 2021 року міністр соціальної політики України Марина Лазебна пообіцяла восени 2021 року запровадити надання перших шести соціальних допомог через Єдину інформаційну систему соціальної сфери. «Шість перших допомог, які ми можемо надавати за допомогою цієї системи, будуть запущені восени», – заявила Лазебна (відео 16:56).
Не виконано
Сказано 29 липня 2021 р.

Джерело

  • https://youtu.be/C0zmE2V1Tnc?t=1016
  • Лист Мінсоцполітики
  • https://www.kmu.gov.ua/news/bez-dodatkovih-dovidok-ta-cherg-yak-zminitsya-sfera-socialnih-poslug-z-vprovadzhennyam-yedinoyi-informacijnoyi-sistemi-socialnoyi-sferi
  • https://www.kmu.gov.ua/news/u-2022-roci-zapracyuyut-personalni-kabineti-v-yesr-dlya-kontrolyu-majbutnih-pensijnih-nakopichen

Результат

У жовтні 2021 року стало відомо, що функції ЄІССС (Єдина інформаційна система соціальної сфери) вже успішно протестували в чотирьох територіальних управліннях соціального захисту населення та п’яти територіальних громадах Київської та Житомирської областей.

У листі Мінсоцполітики від 26 листопада 2021 року перелічили ці функції: формування в електронному вигляді довідок про заробітну плату, сплачені страхові внески, розмір пенсії; відображення електронного пенсійного посвідчення, за даними РЗО; відображення електронного свідоцтва соціального страхування, за даними РЗО; відображення електронної пенсійної справи, за даними РЗО; відображення в електронному вигляді інформації про соціальний статус; відображення в електронному вигляді інформації про інвалідність особи (групу, підгрупу, причину інвалідності та строк, на який її призначено).

Крім того, в міністерстві зазначили, що загальнодоступне (!) надання послуг через Єдину інформаційну систему соціальної сфери буде можливе після завершення усіх етапів експериментального проекту та створення комплексної системи захисту інформації.

Тож фактично стан справ такий: в Єдиній інформаційній системі соціальної сфери запровадили 6 функцій, але загальнодоступне надання послуг через ЄІССС наразі неможливе. В зв'язку з цим, обіцянці присвоєно статус «не виконано».