Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міністр культури та інформаційної політики України

Ткаченко пообіцяв ініціювати зміни до законодавства з метою погодження з МКІП проведення заходів, які відбуваються в історичних місцях

11 серпня 2021 року міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко пообіцяв ініціювати зміни до законодавства України з метою погодження з МКІП проведення заходів, які відбуваються в історичних місцях. "Міністерство буде ініціювати зміни до законодавства України, щоб всі такі «акції», що відбуваються на історичних, заповідних територіях, зокрема, внесених у буферну зону ЮНЕСКО, мають узгоджуватися з міністерством", - повідомив Олександр Ткаченко.
Не виконано
Сказано 10 серпня 2021 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/oleksandr.tkachenko.ua/posts/4362376477163254
  • Лист МКІП

Результат

На початку листопада 2021 року Ткаченко написав заяву на звільнення. Станом на цей час у період з серпня по грудень 2021 року міністерством не були ініційовані обіцянці зміни до законодавства.

Варто зазначити, що 13 березня 2002 р. затверджена постанова Кабінету Міністрів щодо визначення меж та режимів використання історичних ареалів населених місць, обмеження господарської діяльності на території історичних ареалів населених місць.

Також наказом Міністерства культури, молоді та спорту України від 31 січня 2020 р. №412 Про затвердження меж та режимів використання буферної зони об’єкта всесвітньої спадщини ЮНЕСКО Собор Святої Софії та прилеглі монастирські споруди затверджено як буферну зону об’єкта всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Згідно із наказом проведення заходів на вказаній території можливе тільки із погодженням з органами влади.

Обіцянці присвоєно статус "не виконано", оскільки нові зміни до законодавства не були ініційовані.