Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Заступник голови депутатської фракції "Слуга народу"
  • Заступник голови комітету з питань антикорупційної політики

Янченко пообіцяла восени ініціювати зміни до законодавства з метою врегулювання політики штрафів для бізнесу

26 липня 2021 року народний депутат України Галина Янченко пообіцяла ініціювати зміни до законодавства з метою врегулювання політики штрафів для бізнесу. Зауважимо, що парламентарка анонсувала проведення обговорення майбутнього законопроєкту з ключовими бізнес-асоціаціями та зазначила, що ініціює його одразу після обговорення. "Враховуючи, що один з напрямків діяльності ТСК з питань захисту інвесторів - підготовка змін до законодавства на основі "розбору польотів" у резонансних справах, сьогодні на зустрічі з Новою Поштою обговорювали такі можливості. Домовились, що спільно розробимо та будемо ініціювати зміни до законодавства, які змінять політику штрафів для бізнесу. У вересні проведемо його обговорення з ключовими бізнес-асоціаціями, після чого запропонуємо на розгляд парламенту", - зафіксовано у Facebook.
Виконано
Сказано 26 липня 2021 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/halyna.yanchenko/posts/10225092445487942
  • https://sud.ua/ru/news/publication/221310-odin-iz-shtrafiv-dlya-biznesu-zmenshat-v-razi-scho-vidomo-pro-zakonoproekt

Результат

26 листопада 2021 року народний депутат України Галина Янченко зареєструвала законопроєкт №6352 «Про внесення змін до деяких Законів України щодо перегляду процедури проведення перевірок порушення прав споживачів та зменшення розміру штрафних санкцій».

Повідомляється, що законопроєкт вносить зміни до Закону України "Про захист прав споживачів", а саме: знижує розмір штрафів для суб’єктів господарювання.

Сьогодні діючий Закон України "Про захист прав споживачів" передбачає відповідальність за створення перешкод службовим особам Держпродспоживслужби у проведенні перевірки якості продукції, а також правил торговельного та інших видів обслуговування - у розмірі від одного до десяти відсотків вартості реалізованої продукції за попередній календарний місяць. Законопроектом пропонується зменшити зазначений штраф до розміру від 0,1 % до 5 %.

Крім того, депутати пропонують встановити судовий контроль за виконанням законодавства про захист прав споживачів.

Обіцянка отримує статус "виконано", оскільки депутат, як і обіцяла, ініціювала зміни до законодавства з метою врегулювання політики штрафів для бізнесу та зареєструвала ініціативу восени.