Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міністр інфраструктури України

Кубраков у програмі уряду обіцяє забезпечити розроблення та затвердження Державної програми з безпеки польотів

20 травня 2021 року Рада призначила Олександра Кубракова Міністром інфраструктури України. Програма уряду від 12 червня 2020 року зобов'язує міністра забезпечити розроблення та затвердження Державної програми з безпеки польотів на підставі стандартів та рекомендованої практики Міжнародної організації цивільної авіації (ІСАО) – із забезпечення нагляду за станом її виконання суб’єктами авіаційної діяльності.
Виконано
Сказано 20 травня 2021 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/656-2021-%D1%80#Text
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-economy/3265736-urad-zatverdiv-derzavnu-programu-z-bezpeki-polotiv.html

Результат

16 червня 2021 року Кабінет Міністрів України затвердив Державну програму з безпеки польотів, яка дозволить запровадити ефективну систему управління в цій сфері на рівні держави та авіакомпаній.

Згідно з пояснювальною запискою до розпорядження, в Україні передбачається впровадити положення Європейського регіонального плану з безпеки польотів та положення Міжнародної організації цивільної авіації (ІСАО). Водночас планується встановити критерії безпеки польотів та її прийнятного рівня, провести аналіз існуючого рівня безпеки та запровадити держнагляд за суб’єктами та об’єктами авіаційної діяльності.

Отже, обіцянка отримала статус "виконано".