Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Позафракційний
  • Член Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг

Юрченко пообіцяв надати розгорнутий аналіз щодо вмісту наркотичних речовин в організмі

13 липня 2021 року народний депутат України Олександр Юрченко пообіцяв надати розгорнутий аналіз щодо вмісту наркотичних речовин в організмі для підтвердження. "Аналізи на всі наркотики є негативними. Аналізи, які робляться довгий час, це розширений аналіз крові, який незабаром буде готовий, який охоплює більший термін вживання наркотиків я також надам", - заявив він (відео 2:10-2:35). Нагадаємо, що депутат Гео Лерос опублікував результати, які підтверджують, що Юрченко був у стані наркотичного сп’яніння.
Не виконано
Сказано 13 липня 2021 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=ju01nscc0rM&t=142s&ab_channel=RadaTVchannel
  • https://www.facebook.com/leros.geo/posts/4132107673492997
  • https://focus.ua/uk/politics/487852-samye-korotkie-analizy-kotorye-ya-sdaval-nardep-yurchenko-pro-dtp-vo-lvove-video
  • https://www.facebook.com/yurchenko211
  • https://suspilne.media/152817-u-lvovi-vidbulosa-perse-zasidanna-u-spravi-nardepa-urcenka/

Результат

3 серпня у Галицькому суді Львова відбулося перше судове засідання, де фігурує народний депутат України Олександр Юрченко. Адвокати депутата долучили до справи додаткові матеріали та висновки аналізів, які за їх словами спростовують наявність наркотичних речовин в організмі Олександра Юрченка. Суддя вислухала адвокатів та нардепа і оголосила перерву у слуханні до 30 серпня. Станом на 9 серпня 2021 року у ЗМІ чи у соцмережах депутат не оприлюднював результати його аналізів.

Було зафіксовано факт того, що депутат вийшов з матеріалами результатів до журналістів та повідомив, що все добре і у нього результати на руках, однак не давав їх журналістам. У своїх же матеріалах журналісти писали що не змогли упевниться в їх справжності. Обіцянка отримує статус "не виконано" через те, що депутат не надав розгорнутий аналіз щодо вмісту наркотичних речовин в організмі. Статус обіцянки може бути змінений, якщо депутат надасть відповідні документи.