Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Голова Національного Банку України

Шевченко пообіцяв найближчим часом розробити дорожню карту "зеленого" фінансування

19 квітня 2021 року голова Національного банку України Кирило Шевченко пообіцяв найближчим часом розробити дорожню карту "зеленого" фінансування.
Не виконано
Сказано 19 квітня 2021 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/KyryloShevchenkoCEO/posts/2842344709349219
  • https://ua.interfax.com.ua/news/general/754843.html
  • Лист Національного Банку України
  • https://bank.gov.ua/ua/news/all/politika-natsionalnogo-banku-ukrayini-schodo-rozvitku-stalogo-finansuvannya-na-period-do-2025-roku

Результат

9 липня 2021 року голова Національного банку України Кирило Шевченко повідомив, що НБУ спільно з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) розробили дорожню карту "зеленого" фінансування (road map for green finance), фінальну версію якої буде публічно представлено до кінця жовтня.

Національний банк України 25 листопада 2021 року презентував комплексне бачення побудови та майбутнього розвитку сталого фінансового сектору в Україні – Політику НБУ щодо розвитку сталого фінансування на період до 2025 року. Це комплексний документ, що зокрема містить чітку дорожню карту з його реалізації. Оскільки обіцянку не було виконано у вказані часові рамки (за регламентом редакції це пів року), обіцянці присвоєно статус "не виконано".