Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "ГОЛОС"
  • Перший заступник голови комітету з питань антикорупційної політики

Юрчишин пообіцяв, що "Голос" підтримає законопроєкт про ВККС лише коли буде забезпечена вирішальна роль міжнародних експертів

23 червня 2021 року народний депутат України Ярослав Юрчишин пообіцяв, що "Голос" підтримає законопроєкт про ВККС лише коли буде забезпечена вирішальна роль міжнародних експертів. "Ми будемо голосувати лише за однієї умови - якщо будуть відстояні рекомендації венеційської комісії. Це те, що буде забезпечена вирішальна роль міжнародних експертів", - заявив він (відео 8:20-8:35).
Виконано
Сказано 23 червня 2021 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=6w8Ep3T7RrA&t=492s
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=14051
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=14463

Результат

13 липня ВРУ ухвалила законопроєкт №3711-Д, який передбачає зміни до Закону "Про судоустрій і статус судді", відповідно до якого планується перезапуск Вищої кваліфікаційної комісії суддів за вирішальної ролі міжнародних експертів. Він передбачає, що членів ВККС буде відбирати конкурсна комісія з 6 членів. Йдеться про трьох чинних суддів або суддів у відставці та трьох незалежних міжнародних експертів. Водночас нардепи прийняли 453 поправку, яка передбачає, що міжнародні експерти матимуть вирішальний голос при відборі кандидата до ВККС. Обіцянка отримує статус "виконано".