Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Позафракційний
  • Член Комітету з питань економічного розвитку

Буймістер заявила, що самостійне покине фракцію "Слуга народу", якщо питання про її виключення будуть розглядати

2 липня 2021 року народна депутатка України Людмила Буймістер заявила, що самостійне покине фракцію "Слуга народу", якщо питання про її виключення будуть розглядати черед колег.
Не виконано
Сказано 2 липня 2021 р.

Джерело

  • https://lb.ua/news/2021/07/02/488427_deputatka_slugi_narodu_gotova.html
  • https://t.me/pavlovskynews/12017
  • https://www.youtube.com/watch?v=UWE30Y6CaWc&ab_channel=%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%97%D0%BD%D0%B024
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-polytics/3334618-u-sluzi-narodu-hocut-vikluciti-bujmister-iz-frakcii.html
  • https://ukranews.com/ua/news/805116-nardepku-bujmister-hochut-vyklyuchyty-z-slugy-narodu-za-golosuvannya-proty-zakonu-pro-oligarhiv
  • https://news.depo.ua/ukr/news/buymister-viklyuchili-z-fraktsii-sluga-narodu-202110191380797

Результат

18 жовтня 2021 року Людмила Буймістер прокоментувала журналістам ситуацію щодо свого виключення. "Нічого ще не відбулося. Відбулося тільки сигнальне голосування без моєї присутності", - прокоментувала депутат. Також в цей день Артем Дмитрук в ефірі Тиграна Мартиросяна розповів, як депутатів партії "Слуга народу" викликали до президента. За його словами офіс президента запрошував тих депутатів, які не голосували за відставку Разумкова, однак не назвав їх прізвища. Депутат також зазначив, що дискусія з Президентом відбувалась 30 хвилин (відео). У інтерв'ю від 19 жовтня Людмилу Буймістер зазначила, що зустрічі з президентом у неї не було. Народну депутатку Людмилу Буймістер виключили з фракції "Слуги народу" в парламенті. Про виключення нардепки зі складу фракції повідомив голова парламенту Руслан Стефанчук під час засідання Верховної Ради 19 жовтня. Обіцянка отримує статус "не виконано", оскільки після неодноразових повідомлень про бажання виключення у ЗМІ, очільника фракції/партії та від самої депутатки про такий намір з боку фракції, вона не відмовилась від членства самостійно, а була виключена.