Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Позафракційний
  • Член Комітету з питань економічного розвитку

Буймістер пообіцяла не голосувати за закон про деолігархізацію

1 липня 2021 року народна депутатка України Людмила Буймістер пообіцяла не голосувати за закон про деолігархізацію. "Я звикла завжди бути перед своїми виборцями чесною і не брехати... Президента цим законопроєктом просто напросто підставили... Я не можу голосувати за неконституційний популізм... Ту позицію яку я заявляю, таким чином я і голосую", - заявила вона (відео).
Виконано
Сказано 1 липня 2021 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=QYWfjm6rqDc
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=72105
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=15540

Результат

1 липня 2021 року відбулось голосування за проєкт закону №5599 про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів). Законопроєкт було ухвалено в першому читанні. Людмила Буймістер голосувала "проти". Також депутати не підтримали скорочення терміну підготовки до другого читання. Статус обіцянки буде присвоєно виходячи із голосування в цілому за законопроєкт.

23 вересня 2021 року Верховна рада ухвалила в цілому президентський законопроєкт №5599 про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів). Ініціативі підтримали 279 народних депутатів. Людмила Буймістер голосувала "проти". Обіцянка отримує статус "виконано".