Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міністр аграрної політики та продовольства України

Лещенко пообіцяв у 2021 році забезпечити консолідацію усіх аграрних реєстрів

25 червня 2021 року міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко пообіцяв у 2021 році забезпечити консолідацію усіх аграрних реєстрів.
Не виконано
Сказано 25 червня 2021 р.

Джерело

  • https://agroday.com.ua/2021/06/25/roman-leshhenko-z-predstvnykamy-kmz-industries-obgovoryly-problemy-vitchyznyanyh-mashynobudivnykiv/
  • https://youtu.be/VL4EXHGOrEs?t=1128
  • Лист Мінагро
  • Лист Мінекономіки
  • https://www.slovoidilo.ua/promise/92762.html

Результат

Станом на початок 2022 року консолідацію усіх аграрних реєстрів не завершено – відповідно до листа Мінагрополітики від січня 2022 року, міністерством здійснюються заходи щодо забезпечення функціонування та консолідації усіх реєстрів в агропромисловому секторі, у тому числі для реалізації державної програми компенсації сільськогосподарським виробникам вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва.

Крім того, в рамках консолідації аграрних реєстрів передбачено створення та запуск Державного аграрного реєстру, який буде державною автоматизованою інформаційною системою збирання, обліку, накопичення, оброблення та надання інформації про виробників сільськогосподарської продукції та сільськогосподарську діяльність, яку вони провадять. У рамках верифікації цієї обіцянки заяву міністра про створення цього реєстру у 2021 році (див. джерело № 2) було визначено як критерій забезпечення консолідації реєстрів. Але наприкінці грудня міністр пообіцяв запустити Державний аграрний реєстр вже у 2022 році. Таким чином, консолідацію (об'єднання) усіх аграрних реєстрів не було завершено у 2021 році шляхом запуску Державного аграрного реєстру, обіцянці присвоєно статус «не виконано».