Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Віце-прем'єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Верещук пообіцяла підтримати законопроєкт Президента щодо збільшення штатної чисельності Збройних сил України

25 травня 2021 року народний депутат України Ірина Верещук пообіцяла підтримати законопроєкт Президента щодо збільшення штатної чисельності Збройних сил України № 5558. Питання журналістки: "...Президент вніс два невідкладних законопроєкти. Один про основи національного спротиву і другий про збільшення чисельності Збройних сил. Це Ваш профіль. розкажіть як до них ставитеся, можливо маєте якісь пропозиції, як Ви будете з ними безпосередньо працювати або навпаки, можливо, Вам все ясно і Ви повністю підтримуєте ті варіанти, які вніс Президент" Відповідь Ірини Верещук: "Дякую за запитання... А щодо наступного законопроєкту, який Ви згадали, дійсно щодо збільшення штатної чисельності Збройних сил України у зв'язку з особливим періодом з 250-и до 270-и тисяч. Я так розумію і Ви це розумієте, що очевидно є потреба у зв'язку з агресивною політикою Кремля в останні місяці і, звичайно, я підтримаю такий законопроєкт. Я думаю, він знайде 226 голосів", - зафіксовано у відео (39:19 - 41:52).
Виконано
Сказано 25 травня 2021 р.

Джерело

  • https://youtu.be/DtOiKimQj5I?t=2359
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=14066
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=14894

Результат

29 червня 2021 року Верховною Радою було прийнято у першому читанні законопроєкт про внесення зміни до статті 1 Закону України "Про чисельність Збройних Сил України" щодо збільшення чисельності Збройних Сил України у зв'язку із прийняттям Закону України "Про основи національного спротиву" № 5558. Ірина Верещук проголосувала "за" це рішення.

16 липня 2021 року Верховною Радою було прийнято у другому читанні та у цілому законопроєкт № 5558. Ірина Верещук послідовно підтримала це рішення.

Обіцянка отримує статус "виконано", оскільки парламентарка реалізувала обіцяне, виявивши послідовність та сталість позиції.