Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Прем'єр-міністр України

Шмигаль пообіцяв запровадити сертифікат, що підтверджує вакцинацію від COVID-19, у паперовій та електронній версіях

9 червня 2021 року прем'єр-міністр України Денис Шмигаль пообіцяв запровадити сертифікат, що підтверджує вакцинацію від COVID-19, у паперовій та електронній версіях.
Виконано
Сказано 9 червня 2021 р.

Джерело

  • https://www.kmu.gov.ua/news/premyer-ministr-rozpoviv-pro-dokumenti-yaki-ukrayinci-zmozhut-vikoristovuvati-dlya-pidtverdzhennya-vakcinaciyi
  • https://www.kmu.gov.ua/npas/deyaki-pitannya-i290621-677
  • https://www.kmu.gov.ua/news/yak-otrimati-kovidnij-sertifikat-novi-elektronni-servisi-dlya-ukrayinskih-paciyentiv
  • https://moz.gov.ua/article/news/ukrainski-covid-sertifikati-v-dii-oficijno-viznani-es
  • https://www.pravda.com.ua/news/2021/08/20/7304495/
  • https://www.bbc.com/ukrainian/news-58291232

Результат

29 червня 2021 року уряд затвердив постанову «Деякі питання формування та використання сертифіката, що підтверджує вакцинацію від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, негативний результат тестування або одужання особи від зазначеної хвороби» (№ 677). На виконання цієї постанови було запроваджено сертифікат, що підтверджує вакцинацію від COVID-19, у паперовій та електронній версіях.

Станом на липень 2021 року, міжнародне свідоцтво про вакцинацію можуть отримати ті, хто пройшов повний курс вакцинації від COVID-19. Документ теж може бути використаний для подорожей за кордон. Такий документ можна отримати лише в паперовій формі в сімейного лікаря чи в будь-якому медичному закладі, підключеному до електронної системи охорони здоров'я. Зазначений документ уже ратифікований Україною та міжнародним співтовариством.

У серпні 2021 року ЄС офіційно визнав українські електронні COVID-сертифікати в застосунку «Дія». Вже завершується бета-тест сертифікату у застосунку «Дія», а в Мінцифри завантажили оновлення у PlayMarket, AppStore.

Враховуючи наведену інформацію, обіцянці присвоєно статус «виконано».