Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "ГОЛОС"
  • Член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки

Рахманін у передвиборчій програмі пообіцяв, що суддів до Вищої ради правосуддя допомагатимуть обирати міжнародні експерти

14 червня 2019 року на сайті "Голосу" була опублікована передвиборча програма партії, за списком якої йшов кандидат в народні депутати з обіцянкою, що суддів до Вищої ради правосуддя допомагатимуть обирати міжнародні експерти.
Не виконано
Сказано 15 червня 2019 р.

Джерело

  • https://goloszmin.org/program
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=14726

Результат

16 депутатів фракції "Голос" підтримали законопроєкт №5068, що передбачає обрання суддів до Вищої ради правосуддя за допомогою міжнародних експертів, але народний депутат не голосував за відповідне рішення. Обіцянка отримає статус "не виконано", оскільки голосування депутата суперечить пункту передвиборчої програми з якою він йшов на вибори.

14 липня 2021 року депутати ухвалили законопроєкт №5068 про внесення змін до деяких законів України щодо порядку обрання (призначення) на посади членів Вищої ради правосуддя та діяльності дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя. Вища рада правосуддя - це головний орган у судовій владі України. Члени ВРП мають право повністю контролювати призначення і звільнення суддів. Ухвалений законопроєкт передбачає створення Етичної ради на період шість років, до якої також входитимуть по троє суддів і міжнародних експертів, а вирішальний голос належатиме саме міжнародним експертам. Етична рада перевірить чинних і майбутніх членів ВРП на доброчесність.